Dit is het recept voor dinsdag 16-09-2025

De door ons geplaatste recepten kunt u terug vinden op de website van Allerhande!

Schermafbeelding_2025-09-15_092700-1.jpg
img_RAM_PRD208725_1224x900_JPG-1.jpg

Ingrediënten 4 Personen

Schermafbeelding_2025-09-15_092719-1.jpg

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

  • tajine of hapjespan met deksel

Schermafbeelding_2025-09-15_092735-1.jpg

Aan de slag gaan:

1.

Snijd ⅓ van de uien en de koriander grof. Doe de gesneden ui, knoflook en ¾ koriander in het hakmolentje en maal met korte pulsen fijn, maar niet tot een pasta. Meng er ⅖ van de olie, het zout, peper, de kurkuma, paprikapoeder, komijn, gemberpoeder en kaneel door. Schep in een schaaltje.

2.

Meng de helft van het kruiden­mengsel met het gehakt en rol er met vochtige handen 16 balletjes (per 4 personen) van. Laat staan tot gebruik. Meng de rest van het kruidenmengsel met de cherrytomaten. Hou de tomaten, waar mogelijk, heel.

3.

Snipper de rest van de uien grof. Schil en snijd de peen en aardappelen in plakken van 1 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het sierlijke puntje zitten.

4.

Verhit de rest van de olie in de tajine op middelhoog vuur. Je kunt ook een hapjespan met deksel gebruiken. Fruit de uien 3­-4 min. Verdeel de peen­ en aardappelschijfjes er in een spiraal, om en om, dakpansgewijs over. Verdeel de sperziebonen, de helft van de olijven en gehaktballetjes erover. Giet het tomaten­-kruidenmengsel erover en laat 40-­45 min. met de deksel op de tajine zachtjes stoven. Breng op smaak met peper.

5.

Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 2-­3 min. Laat afkoelen op een bordje en hak grof.

6.

Bestrooi de tajine met de gehakte amandelen en de rest van de olijven en koriander.

Combinatietip: Lekker met brood, maar het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Achtergrondinfo: De tajine is een stoofgerecht uit de Noord-Afrikaanse keuken, vernoemd naar de aardewerken pot waarin het wordt bereid: de tajine. Ze bestaan er in alle soorten en maten: van vegetarisch tot vis of gezoet met rozijnen en pruimen.