ea8e8768-7eb8-4cf2-8cae-c5a68a3ed9c7-1.png

Dit is het recept voor vrijdag 15-07-2025

De door ons geplaatste recepten kunt u terug vinden op de website van Allerhande!

Schermafbeelding_2025-08-07_095017-6.jpg


1f0b2802-5000-11eb-8afe-12bb714bc23b_web_scale_0_155587_0_155587__-38-46-2.jpg

Ingrediënten 4 Personen

Schermafbeelding_2025-08-07_095054-6.jpg

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Schermafbeelding_2025-08-07_095109-6.jpg

Aan de slag gaan:

1.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Halveer ondertussen de prei in de lengte, was hem en snijd de helften in stukjes. Voeg de prei toe aan het spek en bak 5 min. op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.

2.

Los ondertussen de bouillontablet op in kokend water. Schenk de hete bouillon over de risotto in een ovenschaal. Zet ca. 35-40 min. in de oven. Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper.