

Dit is het recept voor vrijdag 15-07-2025
De door ons geplaatste recepten kunt u terug vinden op de website van Allerhande!

Ingrediënten 4 Personen

Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 26 cm)

Aan de slag gaan:
1.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Halveer ondertussen de prei in de lengte, was hem en snijd de helften in stukjes. Voeg de prei toe aan het spek en bak 5 min. op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.
2.
Los ondertussen de bouillontablet op in kokend water. Schenk de hete bouillon over de risotto in een ovenschaal. Zet ca. 35-40 min. in de oven. Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper.